Sinop Gezi Rehberi – Sinop’ta Gezilecek Yerler

sinop gezi rehberi - gezilecek yerler

Karadeniz bölgesinde pek çok şehir kendini Karadeniz’in incisi olarak tanımlasa da, bizce bunu en çok hak eden şehir kuşkusuz ki Sinop. Bu rehberimizde de, Sinop’ta gezilecek yerleri işlemek istedik. Antik Çağ’da Helenistik dönemden itibaren önemini koruyan bir liman kenti iken, Anadolu ve Kırım yarımadası arasındaki deniz ticaretinde de önemli noktalardan olmuş.

Sinop adının nereden geldiğiyle ilgili pek çok hikaye ve kaynak bulunsa da, sanırım en ilgi çekeni şu: Irmak tanrısı Osopos’un güzelliği dillere destan kızı Sinope, Tanrılar Tanrısı Zeus’u dahi kendine aşık eder. Aşkına karşılık vermesi karşılığında Sinope’nin her isteğini yerine getireceğini söyler Zeus, ancak Sinope Zeus’a korku içinde kendine dokunmamasını söyler. Zeus aşkına karşılık bulamasa da sözüne sadık kalarak Sinope’nin isteğini yerine getirir ve Sinope’yi Karadeniz’in en güzel kıyısına, yani Sinop’a bırakır.

Boztepe Burnu ve Yarımadası üzerinde konumlanan ve Türkiye’nin en kuzey ucu olan İnceburun’u içeren Sinop, tarihi ve zengin doğal güzellikleri ile günümüzde turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu 2020 verilerine göre de Türkiye’nin en mutlu şehri ünvanını kimselere kaptırmayan Sinop, gerçekten de yeşil ve mavinin huzurlu buluşmasıyla insana “Burada yaşlanabilirim.” diye düşündürüyor.

Kültürel Miras

Kotra Maketi: Tek direkli, gezinti ve spor için kullanılan hafif deniz teknelerine verilen isim Kotra. Kotra maketleri ilk olarak Sinop Cezaevi’nde yatan 2 mahkûmun başlattığı, 60 yıldan uzun süredir Sinop halkı tarafından sürdürülerek bölgenin simgesi haline getirilen bir gelenek. Bu güzel ahşap maketleri sahil kenarında ya da çarşıda dolaşırken pek çok tezgâhta görebileceğiniz gibi; Ayhan Kotra, Ülgen Tekne ve Akmanoğlu Kotra mağazalarından da alışveriş yapabilirsiniz.

Boyabat Çemberi: Sinop’un patentli kültürel güzelliklerinden olan Boyabat Çemberi geçmişte kadınların günlük olarak kullandıkları bir örtü iken, günümüzde daha çok süs örtüsü olarak kullanılıyor. El işçiliğine saygısı ve merakı olanların bu geleneğin peşine düşmelerini öneririz.

Ayancık Keten Bezi: Yine Sinop’un tescillenmiş güzelliklerinden olan Ayancık keteni özel bir teknikle işlenip dokunarak yazma, yemeni, masa örtüsü, kıyafet gibi pek çok alanda kullanılıyor.

Sinop’a Ulaşım

sinop gezi rehberi
sinop gezi rehberi

Ankara ve İstanbul’dan hava ve karayolu, Türkiye’nin hemen her şehrinden ise karşılıklı karayolu seferleri ile ulaşabileceğiniz Sinop yalnızca merkeziyle değil, İnceburun ve çevresi, Erfelek şelaleleri, Gerze ilçesi gibi civardaki sayısız güzellikleriyle kendine hayran bırakan bir kent.

Merkezi yürüyerek gezmeniz mümkünken, belirttiğimiz diğer yerlere toplu taşıma ya da özel aracınızla gitmeniz mümkün. Daha rahat ve sınırlamalara bağlı kalmadan gezmek için özel aracınızla Sinop’a gelmenizi veya çevreyi gezeceğiniz gün araç kiralamanızı öneririz.

Türkiye’nin trafik sinyalizasyon lambası olmayan tek kenti unvanını 2019’da kaybetmesine rağmen Sinop’un trafik ışığı bulunmayan merkezinde dolaşırken işleyişe ve yayalara duyulan saygıya hayran kalacaksınız. 

Sinop Havalimanı

İstanbul Havalimanı’ndan Türk Havayolları ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Havayollarının gün aşırı uçuşları ile Sinop’a ulaşım mümkünken maalesef Ankara ve İzmir’den direkt uçuş bulunmamaktadır.

Şehir merkezine 8 km mesafede yer alan havalimanından taksi ya da yolcu servisleriyle ulaşım sağlamak mümkün.

Karayolu

Ankara’dan karayolu ile 417 km, İstanbul’dan ise 688 km, Samsun’dan ise 157 km mesafede bulunan Sinop’a hemen her ilden her gün karşılıklı otobüs seferleri düzenlenmektedir. İstanbul’dan Bolu üzerinden yaklaşık 8.5 saatte Sinop’a ulaşmak mümkünken, sahil şeridini gezerek gelme planı olanlar için yolun oldukça zorlu, yer yer tek şerit ve bol virajlı olduğunu önden söylememiz gerek.

Sinop’ta Konaklama

Sinop’ta konaklama denilince aklınıza ismini sıklıkla duyduğumuz beş yıldızlı büyük otel zincirleri gelmesin. Burası küçük, tatlı ve yürüyerek merkezini gezmenin mümkün olduğu bir liman kenti. Konaklama için karşınıza sıklıkla küçük butik oteller çıkıyor.

Sezona göre değişmekle birlikte Sinop’ta otel fiyatları genellikle 250-400 TL arasında değişiyor ve çoğunlukla oda-kahvaltı konseptinde (Ekim 2020, 2 kişilik oda fiyatı). Otellerin çoğu merkezde ve sahil şeridinde konumlanmış ve Sinop merkezde gezilecek yerlere yakın mesafelerde yer alıyor.

Sinop Antik Otel: Kültür ve Turizm Bakanlığının çevreye duyarlı konaklama tesisleri kriterlerini sağlayarak Yeşil Yıldızlı Otel statüsünde olan Sinop Antik otel, temizliği, hizmet sunumu ve otele ait plajı bulunması nedeniyle önerebileceğimiz otellerden.

Gelincik Mah. Ordu Cad. Dalyan Sitesi No:33 Sinop

+90 368 261 25 26 / +90 368 261 36 26

Beyaz Ev Otel: Sinop merkezde ve denizin kenarında yer alan Beyaz Ev küçük, butik bir otel. Aynı zamanda eşsiz manzarası ile akşam yemeği için de sıklıkla tercih edilen mekanlardan.

Gelincik, Korucuk 7 Sk. Sinop

+90 368 261 28 66

Zinos Hotel: Karakum mevkiinde yer alan ve gezginler tarafından Sinop’un sıklıkla tercih edilen otellerinden olan Zinos, misafirlerine dört yıldızlı bir deneyim sunuyor.

Ada Mah. Enver Bahadır Yolu No:69 Karakum/Sinop

+90 368 260 56 00

Sinop’ta Yeme-İçme

Sinop gezi rehberinde yeme-içme denince akla ilk gelen cevizli Sinop mantısıdır. Ancak şehrin gastronomi güzellikleri mantı ile sınırlı değil.

Karadeniz liman kentlerinin en temel ve bizce en güzel öğünlerinden olan balığa Sinoplular farklı yöresel özellikler katmış. Mevsim özelliklerine göre taze balıkları bulabileceğiniz ve lezzetle yiyebileceğiniz gibi; soğan, pirinç, yeşil sebzeler ve hamsinin inanılmaz buluşması olan Sinop’a özgü İçli Tavayı da tatmanızı tavsiye ederiz.

Şehrin diğer ünlü unlu mamullerinden olan Sinop Nokulu ise Samsun Bafra Nokulu gibi üzümlü ve cevizli olarak yapılabildiği gibi, pek çok yerde kıyma harcı ile pişirilerek de servis ediliyor.

Sinop Örnek Mantı: Sinop yerlilerinin de sıklıkla tercih ettiği mantı salonunda nokul gibi diğer yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz.

Meydan Kapı Mahallesi, İskele Caddesi, No: 1/A

+90 368 261 73 41

Teyzenin Yeri Mantı Salonu: Teyzenin Yeri Sinop’un en tanınmış mantı salonu diyebiliriz. Yerli turistlerin uğrak mekânı olduğu gibi, Sinop halkının da ilk açıldığı yıl olan 1990’dan beri müdavimi olduğu bir mekân. Klasik mantı çeşitlerine ek olarak Haluj yani Çerkes Mantısını da burada tadabilirsiniz.

Yeni Mah. Gazi Cad. No: 49

+90 544 261 73 68

Öztürk Restaurant: Sinop gezinizi planlarken burada kahvaltı ile başlayıp Erfelek şelalelerinde doğanın güzelliği ile mest olmanız şiddetle tavsiye olunur! Oldukça lezzetli ve doğal köy ürünleriyle mükemmel bir kahvaltı keyfi için uğramanız gereken mekanlardan.

Erfelek Belediye Hali, Sinop

+90 368 511 37 38

sinop'ta gezilecek yerler - şekerci mehmet gürbüz
sinop’ta gezilecek yerler – şekerci mehmet gürbüz

Şekerci Mehmet Gürbüz: Fındık ve ceviz severleri çok mutlu edecek bir dükkan ile karşınızdayız. Sinop’un ham maddesi fındık, ceviz, toz şeker ve eser miktarda un olan ünlü Boyabat ezmesinin ortaya çıktığı bu tatlı mekân, İskele caddesi üzerinde yer alıyor. Zamanla ana madde olarak fındık yerine badem ve antep fıstığı kullanılan alternatif formları da üretilmiş ve hepsi birbirinden leziz ve oldukça besleyici. Bu şirin şekerciden kendiniz ve sevdikleriniz için Boyabat ezmesi, Taktak Helvası ve farklı şekerlemeler alabilirsiniz.

Meydankapi Mahallesi İskele Caddesi No:2/D

+90 532 707 94 79

Tarihi Sebat Lokantası: Burası klasik bir esnaf lokantası. Güzel bir çorba, kaliteli sulu yemek isterseniz ilk tercih etmeniz gereken lokanta ancak öğleden sonra çeşitlerin azaldığını baştan belirtmemiz gerek. Bunların dışında geleneksel Sinop lezzetleri, döner, pide gibi alternatifleri de güvenle tadabilirsiniz.

Meydan Eteği Sokak, No:2/A

+90 368 260 25 00

sinop tarihi yalı kahvesi
sinop tarihi yalı kahvesi

Tarihi Yalı Kahvesi: Çengelköy Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi müdavimlerinin burayı da seveceğine eminiz. İster kahvaltılıklarınızla gelin, ister yakınındaki fırından nokulunuzu alın, ister dolanan simetçilerden sıcacık simidinizi… Çay hizmeti alarak denize nazır güzel bir kahvaltı etmeniz mümkün bu tarihi kahvede. Sinop’ta gezilecek yerleri gezdiğinizde, turunuzda yorulduğunuz an soluklanma kahvesi içerken mis gibi deniz havasını içinize çekmek için de birebir.

Camikebir, Kurtuluş Cad. No:4 (Hacı Ömer Camii yanı)

Namlı Pide Salonu: Karadeniz’de pide denilince belki akla ilk gelen şehir Bafra, Çarşamba, Terme pideleri ile Samsun olsa da 30 yıllık bir geçmişi olan Namlı Pide Salonu da pide severlerin çok seveceğini düşündüğümüz bir yer.

Atatürk Cad. No:19 (Sinop Belediyesi karşısı)

+90 368 261 29 28

Okyanus Balık Evi: Burada mevsime uygun tüm taze balık çeşitlerini bulmanız mümkün. Balık çorbası hem turistlerin hem de Sinop halkının en beğenerek tükettiği ürünlerinden, denemenizi öneririz. Turşu kavurma ve kara lahana dolması gibi Karadeniz’e özgü lezzetleri de Okyanus Balık Evi’nde deneyimleyebilirsiniz.

Camiikebir Mah. Kurtuluş Cad.

+90 368 261 39 50

Sinop’ta Gezilecek Yerler

Sinop Tarihi Cezaevi

sinop gezilecek yerler - sinop cezaevi
sinop gezilecek yerler – sinop cezaevi

Sinop’ta gezilecek yerlerin başında tabii ki Sinop Cezaevi var. Üç yanı denizle çevrili ve Helenistik dönemde inşa edildiği düşünülen kale içinde konumlandırılmış Sinop Kapalı Cezaevi, Anadolu’nun Alkatraz’ı olarak da biliniyor. Selçuklular döneminde tersane olarak kullanılan bu yapı, 1560 yılından itibaren zindan olarak kullanılmaya başlanmış.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de ürkütücülüğüne dair anekdotlara rastlıyoruz: “Büyük ve korkunç bir kaledir. 300 demir kapısı, dev gibi gardiyanları, kolları demir parmaklıklara bağlı ve her birinin bıyığından 10 adam asılır nice azılı mahkûmları vardır. Burçlarında gardiyanlar ejderha gibi dolaşır. Tanrı korusun, oradan mahkûm kaçırtmak değil, kuş bile uçurtmazlar.” diyor 1640 yılındaki ziyaretinde.

Cezaevinin bahçesinde “Umudun Simgesi” bir dut ağacı var. Eski mahkûm Hüseyin Pehlivan tarafından 1959’da dikilmiş bu ağaç, tabii mahkûmun cezaevi bahçesine izinsiz ağaç dikmesi mümkün mü, Hüseyin Pehlivan dut ağacı dikmek istediğine dair bir maruzat yazmış cezaevi müdürüne. Müdürün cevabı “Ne yapacaksın dut ağacını? Yani dut ağacı büyüyecek, dut verecek, herkes bunun dutundan yiyecek, sana dua edecek, öyle mi?” olmuş.

“Bu dut ağacı büyüdüğü zaman 20 sene, 30 sene, 50 sene sonra neyse, kaç yıl sonra olursa olsun, büyüdüğü zaman buraya gelen mahkumlar diyecekler ki; ‘Bu dut ağacını diken kişi idamdan kurtulmuş, müebbet cezaya çarptırılmış. Müebbet cezayı da bitirmiş çıkmış buradan’ Bu şekilde teselli kaynağı olacak onlar için. Ben bunu düşünüyorum, daha ümidimi yitirmedim. Ben bir gün çıkacağım buradan, hiç ümidimi yitirmedim.” diyen Hüseyin Pehlivan, teselli ağacını dikmek için o gün iznini almış.

sinop cezaevi - sinop gezi rehberi
sinop cezaevi – sinop gezi rehberi

Sinop Cezaevinin pek çok ünlü sanatçı ve politikacı için tecrit noktası olduğunu biliyoruz. Bunlardan belki en ünlüsü 1932 yılında girip, Cumhuriyet’in 10. yılı nedeniyle gelen af sayesinde 1 sene içinde çıkan ünlü şair ve yazar Sabahattin Ali. Cezaevinde kaleme aldığı ve Hapishane Şarkıları adını verdiği şiirlerinin en bilineni ise Aldırma Gönül’dür.

ALDIRMA GÖNÜL (HAPİSHANE ŞARKILARI-V)

Başın öne eğilmesin
Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın
Aldırma gönül aldırma

Dışarıda deli dalgalar
Gelip duvarları yalar
Seni bu sesler oyalar
Aldırma gönül aldırma

Görmesen bile denizi
Yukarıya çevir gözü
Deniz gibidir gökyüzü
Aldırma gönül aldırma

Dertlerin kalkınca şaha
Bir sitem yolla Allah’a
Görecek günler var daha
Aldırma gönül aldırma

Kurşun ata ata biter
Yollar gide gide biter
Ceza yata yata biter
Aldırma gönül aldırma

Refik Halit Karay, Osman Deniz, Mustafa Suphi, Ahmet Bedevi Kuran, Refi Cevat, Burhan Felek, Hüseyin Hilmi, Osman Cemal Kaygılı, Zekeriya Sertel gibi birçok yazar, gazeteci, siyasetçi de “Giren çıkamaz.” denilen bu cezaevinde yatmıştır. Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Kısakürek’in de Sinop cezaevinde kaldığı bildirilmektedir ancak bu konuda kesin bir kayıt söz konusu değildir. 

Bu tarihi cezaevi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Pardon, Bizim Hikaye filmlerine ve Parmaklıklar Ardında, Tatar Ramazan gibi dizilere de ev sahipliği yapmıştır.

Kaleyazısı Mahallesi, Cumhuriyet Cad., Sinop Merkez/Sinop

Erfelek Tabiat Parkı ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri

erfelek şelaleleri - sinop'ta gezilecek yerler
erfelek şelaleleri – sinop’ta gezilecek yerler

Sinop’ta gezilecek yerler diye sıralasak da, bu tabiat parkının, merkezden yaklaşık 45 km mesafede bulunduğunu söylemekte fayda var. Birbirinden güzel irili ufaklı 28 şelaleden oluşuyor. 2 km uzunluğundaki bir vadide sıralanmış bu şelaleleri yaklaşık 2 saatte yürüyerek gezmeniz mümkün. Öncesinde güzel bir kahvaltı edip, buz gibi şelale göletlerine girmek, yeşil ve mavinin sonsuz güzelliği eşliğinde doğayla bütünleşmek isterseniz yaklaşık yarım gününüzü buraya ayırmanızı öneririz. “1 saat yol gitmeye değer mi canım!” diye düşünmeyin, asla pişman olmayacaksınız!

Erfelek Yolu, 57000 Sinop

Hamsilos Tabiat Parkı ve Hamsilos Fiyordu

sinop'ta gezilecek yerler
sinop’ta gezilecek yerler

Fiyord denilince hepimizin aklına kuşkusuz ki Norveç geliyor. Peki dünyada ender rastlanan bu coğrafi oluşumlardan birinin ülkemizde, hem de Sinop’ta olduğunu söylesek? Türkiye’nin tek fiyordu olma özelliğine sahip Hamsilos Fiyordu Kültür Bakanlığı’nın 1. Derece Sit alanı ilan ederek koruma altına aldığı eşsiz doğal güzelliklerden. Sinop gezilecek yerler listesinde bizim favorimiz. Türkiye’nin en kuzey ucu olan İnceburun üzerinde yer alıyor. Günün her saatinde bir başka güzel olan bu koyda güneşi batırmanın apayrı bir keyif olduğunu söylemeliyiz.

Hamsilos Koyu içinde denize girebileceğiniz taşlık Hamsilos Plajı da mevcut. Sinop’un diğer bazı plajlarında görebildiğimiz gibi Hamsilos koyunda da rüzgâr nedeniyle akıntı olabiliyor, bu nedenle çok dikkatli olmak gerek. Ancak denizin sakin olduğu bir güne denk gelirseniz, koyun karşı tarafına yüzmek oldukça keyifli.

Sinop’un Sarıkum Tabiat Koruma Alanı ve Akliman Koyu’nda yetişen ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan, bu nedenle Dünya Koruma Birliği’nce koruma altına alınan Kum Zambaklarını Hamsilos’a doğru yol alırken ağustos-ekim ayları arasında görmeniz mümkün. Bu çiçeği soğanıyla beraber koparmak, ticaretini yapmak ve yurt dışına çıkarmak ülkemizde yaklaşık 60.000 TL ile cezalandırılmakta.

Yine önemli bir nokta, Hamsilos ve Akliman Yolu üzerinde birçok kamp alanı bulunmakta. Kampçılığa merakınız varsa bu sonsuz yeşil ve mavilik içinde oksijene doyarak, huzurla çadırınızı kurabilirsiniz!

Abalı 7 Sk., 57000 Dibekli/Sinop Merkez/Sinop

İnceburun Deniz Feneri

inceburun deniz feneri - sinop'ta gezilecek yerler
inceburun deniz feneri – sinop’ta gezilecek yerler

Ülkelerin, kıtaların uç noktalarını gidip görmekten her zaman mutlu olmuşuzdur. İnceburun ise Sinop’un ve Türkiye’nin en kuzey ucu, Kuzeyin Bekçisi olarak da biliniyor. İçinizi ürperten rüzgâr ve Karadeniz’in dik falezlere çarpan dalgalarının sesi, o sakinlik ve kasvetli dinginlik ayrı bir huzur veriyor insana.

Milyonlarca yıl önce lav ve volkanik tüflerin katılaşmasıyla oluşan bu kara parçasına 1863 yılında bir deniz feneri inşa edilmiş. Fenerin bekçiliğini ise o tarihten beri tam 6 kuşaktır Çilesiz ailesi sürdürüyor. Fenerin yanına inşa edilmiş evlerini, besledikleri kümes hayvanlarını, tarlalarını görüyorsunuz ziyaretiniz sırasında. Fenerin denizciler için önemi öyle büyük ki, geçmişte 1 saat yanmaması idam nedeniymiş.

İnceburun Deniz Feneri gün batımında eşsiz bir manzaraya sahip, Sinop’un en güzel, belki en romantik yerlerinden.

Sinop Müzesi

Sinop’ta gezilecek yerlere, derin ve köklü bir tarihini hissedeceğiniz bir müzeyi ekleyelim. Sinop Müzesi’nde il ve çevresinde kazılar sonucu bulunan Helenistik Dönem, Romalılar, Bizans İmparatorluğu, Selçuklular ve Osmanlı Devleti’ne ait birçok tarihi eseri görebilirsiniz.

İnce Dayı Mahallesi, Okullar Caddesi, No:2, Sinop Merkez/Sinop

+90 368 261 19 75

Sinop Kalesi

sinop kalesi - sinop gezi rehberi
sinop kalesi – sinop gezi rehberi

Kenti korumak için inşa edilen ve yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişi olan Tarihi Sinop Kalesi, 2013 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne girdi. Surların uzunluğu 2000 metrenin üzerindeyken, kalınlığı 3-8 metre arasında değişmekte, yüksekliği ise 30 metreye kadar çıkmaktadır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinden öğrendiğimiz giriş kapıları olan Kumkapı, Tersanekapı, Yenicekapı, Tabakhane Kapısı, Lonca Kapısı ve Deniz Kapılarından günümüzde sadece Kumkapı ve Lonca Kapısı ayakta kalmıştır.

Meydankapı, Bülent Ecevit Cd. No:13, Sinop Merkez/Sinop

Tarihi Balatlar Kilisesi (Sinope Koimesis Kilisesi)

Burası aslında yalnızca kilise değil, bir yapı topluluğu. 2010 yılında başlatılan kazıda ulaşılan bulgular Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait önemli bilgiler sunuyor. Arkeolojik çalışmalar kapsamında bugüne kadar Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu tahmin edilen mezar odaları, heykel parçaları, kilise kalıntılarının yanı sıra hamam ile mozaiklere ulaşılmış. Yapının fotoğraflarından aşina olduğumuz bölümü ise Bizanslılar döneminde MS 660 yılında inşa edilen dikdörtgen şekilli bir bazilika. Burası farklı kültürlere ev sahipliği yapmasından ötürü arkeolojik açıdan oldukça önemli bir yer.

Kefevi, Kaynak Sk. Sinop Merkez/Sinop

Alaaddin Camii

Sinop kent merkezinde bulunan ve şehrin fethi sonrası 1214 yılında Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen bu camii erken dönem İslam mimarisinin sadeliğini yansıtıyor.

Camikebir, Sakarya Cd. No:35 Sinop Merkez/Sinop

Tarihi Paşa Tabyaları

19. yüzyılda Osmanlı-Rus savaşları sırasında Rus donanmalarının denizden gelebilecek saldırılarını önlemek, liman ve tersanelerin güvenliğini sağlamak amacıyla inşa edilen ve top yatakları, cephanelik ve mahzenlerden oluşan yarım ay şekilli Paşa Tabyaları, Sinop Yarımadası’nın güney doğusunda yer almakta. Günümüzde ise daha çok organizasyonlar amacıyla kullanılıyor.

Ada Mah. Sinop Merkez/Sinop

Vaktiniz olursa Sinop’ta gezilmesi gereken yerler

Gerze: 2020 yılı Cittaslow listesinde Türkiye’nin 17 sakin şehrinden biri olan Gerze, Sinop’un en tatlı, en huzurlu ilçesi diyebiliriz. Sinop merkeze yalnızca 34 km mesafede olan bu şirin balıkçı kasabasını bisikletle keşfedebilirsiniz. Sardunya Cafe’de mantınızı yiyip, manzara eşliğinde birbirinden güzel ev yapımı tatlıların keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer Karadeniz’in haşin dalgaları ve tatlı esintisi eşliğinde hayran kalacağınız bir deniz manzarasıyla balığınızı yemek isterseniz, Neşeli Köşk’ü tercih edebilirsiniz.

Sinop gezinizi uzatmak ve detaylandırmak isterseniz Boyabat Kaya Mezarları, Sinop-Kastamonu sınırındaki Akgöl ve İnaltı Mağarası, Sarıkum Gölü Tabiatı Koruma Alanı da bölgenin görülmesi gereken tarihi ve doğal güzelliklerinden.

Eğer Karadeniz turu yapıp Gürcistan’a geçmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki yazı ilginizi çekebilir;

Gürcistan Gezi Rehberi

Sinop gezi rehberimizin ve Sinop’ta gezilecek yerler listemizin sonuna geldik. Eğer sorunuz olursa instagram hesabından bize yazabilir veya aşağıdaki yorum kısmına yorum bırakabilirsiniz.

Hüsna & Bilgehan Çevik

 

More from Hüsna Sarıca

2 Comments

  • özlem karaca dedi ki:

    Çok teşekkürler. Bizim için çok verimli bir blog oldu. ellerinize yüreğinize sağlık

  • Hüsna Çevik dedi ki:

    Ne mutlu, iyi seyahatler 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir