Bayram Tatilinde Yurt İçinde Gidilebilecek En Güzel 10 Yer

Bayram dönemleri hem tatil hevesiyle coştuğumuz hem de kalabalıkların içinde daralmamak için zorlu rota arayışlarına giriştiğimiz hafif kaotik zamanlardır genellikle. Bu arayışınızda size seçenek sunmak, aklınıza gelmeyen yerleri hatırlatmak ve huzurlu bir tatil geçirmenize yardımcı olmak için Bayram Tatilinde Yurt İçinde Gidilebilecek En Güzel 10 Yer rehberini hazırladık. Şimdiden güzel keşiflerle dolu bir tatil olmasını dileyerek rehberimize balıklama atlıyoruz.

Ayvalık-Cunda

bayramda yurt icinde gidilebilecek en guzel 10 yer ayvalık
Bayram tatili rehberi – Ayvalık Sokakları

Kuzey Ege Bölgesi bizce mevsimlerden bağımsız olarak yılın her döneminde mutlu olunabilecek bir yer. Hele ki bahar yaklaşırken ziyaret ediyorsanız, yapraklanmış ağaçlarla, sırtınızı ısıtan ama bunaltmayan güneşle, rahatça gezebildiğiniz sokaklarıyla sizi çok mutlu edebilir.

  • Ayvalık İstanbul’dan araçla 4,5 saat, Ankara’dan 7 saat ve İzmir’den de yaklaşık 2 saat uzaklıkta. Ayrıca Balıkesir’e uçakla gidip buradan servislerle Ayvalık’a ulaşmak da mümkün.
  • Ayvalık ve oradan da ufak bir köprüyle hemen ulaşabileceğiniz Cunda, sezon dışı her ne kadar oldukça sakin olsa da burada yerleşik bulunan kış nüfusu sayesinde canlılığını hiç yitirmeyen yerlerden.
  • Yanınızda pasaportunuz varsa ve geçerli bir Shengen vizesine sahipseniz buradan Midilli Adası’na da geçebilirsiniz. 2024 Nisan ayında başlayacağı açıklanan kapıda vize uygulamasının detayları henüz net olmasa da önceden evrak toplama ve başvuru hazırlığı gerektirdiğini belirtelim. Bu bağlantıdan Midilli için feribot bileti satın alabilirsiniz. Yalnız bu seçeneği bayramda gidilecek yerler listesine almadan önce bir kez daha düşünün çünkü çok kalabalık olma ihtimali oldukça yüksek.
  • Cunda Rahmi Koç Müzesi, Sevim-Necdet Kent Kitaplığı ve Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi gezilecek yerler listenizde mutlaka olsun. Ayrıca Ayvalık sokaklarından kıvrıla kıvrıla yukarılara yürüdükçe eski evlerle, rengarenk sokaklarla, hiç ummadığınız güzellikte detaylarla karşılaşabilirsiniz.
  • Cunda ve Ayvalık sahilinin nefis balıkçıları, kurabiyeleriyle meşhur Cunda Karadeniz Pastanesi, bir Cunda klasiği olan Taş Kahve, Şeytanın Kahvesi, Ayvalık Macaron Muhallebicisi ve tam bir meyhane keyfi yaşatan Tamam Meyhane de yeme-içme listenizde olması gereken mekanlar. Alışveriş için de Atölye Patika ve Moyy Atölye’yi es geçmeyin.
  • Cavlıhane 1885 Ayvalık ve Mola Cunda bu bölgenin konaklama için en çok tercih edilen yerleri arasında.
  • Konaklama, restoran tavsiyeleri ve daha fazla detay için Ayvalık Gezi Notları ve Ayvalık’ta Gezilecek Yerler Listesi yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Urla

İzmir’in güzide ilçelerinden birisi olan Urla’nın gastronomi alanında yıldızı son yıllarda pek bir parlak. Bu özelliğiyle de sadece deniz-güneş mevsiminde değil yıl boyu tercih edilen bir yer oldu. Bayramda gidilecek yerler listesinin gözdelerinden diyebiliriz Urla için.

  • İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 45 km. mesafede bulunan Urla’ya havaalanından kalkan Havaş servisleriyle ulaşabilirsiniz. Ancak Urla’da gezilecek yerlerin birbirine çok da yakın olmadığını hatırlatalım. Bu yüzden aracınızla gelmiyorsanız araç kiralamanızda fayda var.
  • Konaklama için Art Design Hotel, farklı ve doğal ortamıyla Manej ve Kekliktepe Bağ Evi’ne göz atabilirsiniz.
  • Urla’da yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi Urla Bağ Yolu rotası. Rotaya dahil olan şarap evleri arasından (Urlice, Usca, Perdix, MMG, Çakır ve Mozaik) seçimlerinizi yapıp tadım için ziyaret edebilirsiniz. Tadım etkinliklerinde seçilen şaraplarla sınırlı olduğunuzu, bağ evinin bir köşesinde kendi tercihiniz bir kadeh şarapla keyif yapamayacağınızı belirtelim. Eğer aklınızda böyle bir gün geçirmek varsa Urlice ve Perdix’i seçebilirsiniz. Her iki seçenekte de rezervasyon şart.
  • Yemek için Urla Vino Locale, Od, Kepler Mahfel, Hiç Lokanta, Teruar ve Kekliktepe Bağ Evi hem göze hem damağa hitap eden keyifli akşam yemeği seçenekleri.
  • Kahvaltı ve özellikle de kruvasan için Leone, kahve için Baristocrat, tatlı için İrmik Hanım Patisserie, Lief ve Fırın Vourla’yı tavsiye ederiz.
  • Arkas Sanat, Uzbaş Arboretum, Sanatçılar Sokağı ve Zeytinyağı Müzesi görmeden dönmeyin dediklerimiz. Ayrıca bisikletle bağ rotası gezisi de güzel bir deneyim olabilir.

Datça

filgezi bayram rehberi
Bayramda gidilebilecek yerler – Datça Knidos

Bakir koyları ve denizinin rengiyle aklımızı başımızdan alan Datça, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde de çok güzel oluyor. Papatyalarla dolu çayırları, Eski Datça sokakları ve keşfetmenizi bekleyen restoranlarıyla birkaç günlük dinlenme tatili için ideal seçim.

  • Datça’ya hem Dalaman hem de Bodrum Milas Havaalanı’ndan servislerle ulaşabilirsiniz. Burası da araba ile gezmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden.
  • Denize sıfır konaklama için Bizim Ev’i inceleyebilirsiniz.
  • Knidos Antik Kenti ve buranın nefis gün batımı manzarası, Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi, Eski Datça sokakları, Palamutbükü ve Reşadiye Köyleri, mutlaka görün dediğimiz yerler.
  • Bizim Ev, Kekik, D-PO Pizza yemek için tavsiyelerimiz. Ayrıca Datça Köy Ürünleri ve Kocamaar da sattığı leziz yerel ürünlerle evinize döndükten sonra da bir süre Datça keyfi yaşamanızı sağlıyor. Badem ezmesi, badem kurabiyesi ve ev yapımı reçel almadan dönmeyin.
  • Tam buraya özgü ve özel bir hatıranız olsun isterseniz Datça Sandalet’e bir bakın. Özenli el işçiliği ile üretilen çok güzel sandaletler var.

Daha fazla öneri isteyenler için de şurada Datça Rehberimiz var.

Kaş

bayramda gidilecek yerler
Bayram Rotaları – Kaş

Akdeniz’in baharı nispeten daha erken karşılaması gibi güzel bir sebepten, bayram tatilinde yurt içinde gidilebilecek en güzel 10 yer listesinde Kaş için gayet torpilli bir seçenek diyebiliriz.

  • Kaş’a uçakla gidecekseniz Dalaman Havaalanı’nın Antalya Havaalanı’na göre daha yakın olduğunu hatırlatmakta fayda var.
  • Kafa dinleyeyim diyenler için konaklama önerimiz Nefeshane. Farklı büyüklükteki evlerden birini seçip horoz sesleri ve ağaç hışırtılarından ibaret bir doğal ortamda gerçek bir şehirden kaçış deneyimi yaşayabilirsiniz. Yalnız lokasyonu gereği burada arabasız bir konaklama sıkıntı olabilir. Şehre, restoranlara ve denize yakın olayım, inziva bana göre değil derseniz de Doria Hotel’i tavsiye edebiliriz.
  • Kaş, farklı sporlarla ilgilenenler için de çok tatmin edici bir seçim. İlginiz varsa ve mevsim de uygun olursa dalış, kano ile batık şehir turu ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Tüm bu aktivitelerle ilgili detaylı bilgi almak için Kaş merkezde yanyana dizili acentalar arasında birazcık gezinmeniz yeterli.
  • Günübirlik yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Meis’e gitmek. Elbette halihazırda geçerli bir Shengen vizeniz ya da yeşil pasaportunuz varsa. Sabah gidip akşam dönen teknelerle ulaşım kısmı son derece kolay ancak bayram ve sezon içi dönemlerde upuzun pasaport kuyruklarının çekilmez bir detay olduğu da aklınızın bir köşesinde olsun.
  • Yemek önerilerimiz ise; kahvaltı için Dudu Mutfak, kebap için Zaika, muhteşem vegan/vejetaryen mutfak için Oburus Momus, mezeler ve enteresan çeşitler için Mezetaryen, kahve için Godo ve Biisstt, şarap ve eşlikçileri için L’Apero ve nefis bir meyhane gecesi için de Nereid ya da Üzüm Kızı şeklinde sıralanabilir. Ayrıca Kaş’ın En İyi Restoranları yazımız da bu konuda size yol gösterebilir.
  • Kaş’a gitmişken -pek söylemeye gerek yok ama- Uzun Çarşı’yı boydan boya yürümeden, hemen girişteki Aya Atelier’in takılarından, Papilio’nun keten çantalarından, elbiselerinden almadan dönmeyin.

İğneada

İstanbul’dan çok uzaklaşmadan doğayla baş başa kalmak isteyenler için önerimiz İğneada. Kırklareli’ne bağlı, Karadeniz’e de kıyısı olan bu ufak belde özellikle ilkbaharda sizi çok güzel manzaralarla karşılayacaktır.

  • İstanbul’dan aracınızla yaklaşık 4 saatte ulaşabilirsiniz İğneada’ya.
  • Hem doğal ortam nimetleri hem de konfor benimle olsun derseniz Longosphere Glamping iyi bir konaklama tercihi olabilir. Diğer seçenekler de Nayu ve İnemare. Ayrıca mevsimin elverişliliğine göre çevredeki kamp alanlarını da değerlendirebilirsiniz.
  • Bölgenin Longoz ormanları meşhur. Birçok aktivite de buraya yönelik. Longoz ormanlarında bisiklet turu, ATV ile tur ya da yürüyüş yapabilirsiniz. Bir de Mert Gölü üzerinden ormana doğru yapılan kano gezintileri var; mevsim ve su seviyesinin uygun olduğu bir döneme denk gelirseniz mutlaka yapın.
  • Ayrıca Limanköy’de Fransız Feneri, Longoz Kuş Gözlem Kulesi, İğneada yakınında bulunan Dupnisa Mağarası buraya gelmişken gezip görebileceğiniz yerler.
  • Yemek için de Çatkapı Et Balık, Rota Balık ve Liman Restoran tercih edilen yerler. Kahve için de Anlamlı Şeyler Dükkanı’na gidebilirsiniz. Dükkanda sadece kahve/tatlı değil kadın girişimcilerin el emeği ürünleri de var.
  • Bu çevrede tatil planları yaparken Trakya Bağ Rotası seçeneğini de değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Mevsime göre bağ ziyareti, tadım, yemek gibi detaylar için buraya bir göz atabilirsiniz.

Kapadokya

Memleketimizin her mevsimde ayrı güzel olan mevsimsiz seyahat noktalarından bir diğeri de Kapadokya. Eşsiz yapısı ve doğası sayesinde karlar altındayken, baharı karşılarken, sonbahar renklerine bürünmüşken; kısacası dört mevsimde de muhteşem bir yer burası. Bu yüzden de defalarca ziyaret etseniz bile mutlaka her seferinde bambaşka bir güzellikle karşılanırsınız.

  • Kapadokya’ya uçakla gelecekseniz, Kayseri Havaalanı’ndan yaklaşık 80 km yol yapmanız gerekecek. Birçok otelin havaalanı transfer hizmeti mevcut; rezervasyon sırasında talebinizi belirtmeyi unutmayın. Bir diğer seçenek de araba kullanmayı seviyorsanız buraya aracınızla gelmeniz ya da havaalanından araç kiralamanız. Çünkü gezilecek çok vadi, görülecek bir sürü yer var ve mesafeler de çok yakın sayılmaz. Bu sebepten konfor açısından araç seçeneğini göz ardı etmeyin deriz.
  • Kapadokya’da konaklamanın zor kısmı karar vermek çünkü otel seçeneği çok. Ama buranın tadını çıkartmak için mutlaka taş mağara tipi otelleri deneyimlemenizi öneririz.
  • Büyülü şehir Kapadokya’nın adeta simgesi haline gelmiş aktivitesi, balon turu. Fiyatı, sezonuna göre 120-200 Euro arasında değişiyor. Gün doğumuyla birlikte havalanan balonlar yaklaşık 2 saatlik masalsı bir deneyim yaşatıyor.
  • Balon turu haricinde neler yapılır derseniz saymakla bitmez. Vadi yürüyüşleri, atla gezinti, gün batımına ya da gün doğumuna özel hazırlanan geziler, bisiklet turları, çömlek atölyeleri, şarap tadımı ve bağ gezisi bir çırpıda sayabileceklerimiz. Seyahat günü planlamanızı yaparken gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler listesinin bayağı uzun olacağını göz önünde bulundurun.
  • Zelve, Güvercinlik, Paşabağ, Üç Güzeller, Çavuşin, Hayal Vadisi, Ihlara Vadisi, Uçhisar Kalesi, Aşk Vadisi, Avanos, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve Göreme Açık Hava Müzesi mutlaka görülmesi gereken Kapadokya hazinelerinden sadece bir kısmı.
  • Lil’a, Maya ve Argos in Cappadocia içinde bulunan Seki Restaurant, buraya yakışır akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz şık seçenekler. Nereye giderseniz gidin, şehre özgü testi kebabını ve lokal şarapları denemeden dönmeyin.

Gaziantep

bayramda gidilecek en guzel yurt ici rotalar
Gaziantep Tahmis Kahvesi

Bayramda nereye gitsek diye düşünüyorsanız ve daha önce Gaziantep’e gitmediyseniz bu gastronomik cenneti hemen listenin üst sıralarına alabilirsiniz. Eski evleri, çarşıları, keşke hiç doymasam da hep yesem dedirten nefis restoranları ve müzeleriyle bir kere değil defalarca gidilesi bir şehir Gaziantep.

  • Havaalanına vardıktan sonra şehir merkezine ulaşım için Havaş otobüslerini tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika gibi bir sürede merkeze varıyorlar. Şehir içinde gezmek için araba kiralamanıza gerek yok. Genelde her yer yürüme mesafesinde. Uzak kalan birkaç yer için de taksi kullanabilirsiniz.
  • İlkbahar ve sonbahar Gaziantep seyahati için en uygun dönemler. Nisan-Mayıs aylarında hala birçok şehir hafiften üşütürken burada rahat rahat güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Konaklama için Anadolu Evleri, Hışvahan gibi otantik yapıdaki otelleri tavsiye ederiz. Ama daha konforlu bir arayışa girerseniz de şehirde bilindik zincir otellerin neredeyse tamamının bir şubesi olduğu belirtelim.
  • Çarşısı, hanı bol bir şehir Gaziantep. Haliyle gezilecek yerler de oldukça fazla. Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten, Gaziantep Kalesi, Almacı Pazarı, Panorama Müzesi ve Gümrük Han mutlaka listede olsun. Zeugma Müzesi’ni zaten söylemeye gerek bile gerek yok, şehrin alamet-i farikası diyebiliriz.
  • Bey Mahallesi Gaziantep’in en güzel, en eski sokaklarına ev sahipliği yapıyor; mutlaka gezin.
  • Papirüs Kafe çok güzel korunmuş bir konağın bahçesinde. Leziz bir kahve molasından sonra konağın içini de mutlaka gezin.
  • Oyuncak Müzesi’ne ayrı bir köşe ayıralım dedik çünkü hem içi çok güzel hem de bulunduğu sokak. Müzeye yaklaşırken duvarlara, sokak köşelerine dikkat edin; çok tatlı heykeller size yol gösterecek.
  • Gaziantep’te yeme-içme önerileri tahmin edeceğiniz üzere yaz yaz bitmez. Ama az ve öz tavsiyelerimizi şöyle sıralayabiliriz: Tahmis Kahvesi’nin muazzam atmosferinde mutlaka bir kahve, İmam Çağdaş’ın tüm menüsü, Koçak Baklava’da baklava, Bayazhan’da akşam yemeği, Kebapçı Halil Usta’da kebap ve Zeki İnal’da şöbiyet.
  • Ayrıca, kutnu kumaşından şal, yemeni, menengiç kahvesi, bakır objeler, el dokuması ürünler ve elbette baklava için bavulda yer ayırın.

Daha detaylı bir kaynak isterseniz de Gaziantep’te Gezilecek Yerler yazımız burada.

Mardin

mardin marangozlar kahvesi
Bayram Tatilinde Yurt İçinde Gidilebilecek En Güzel 10 Yer – Mardin

Rehberimizin en büyülü şehrine geldi sıra. Farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin iç içe yaşadığı, Mezopotamya’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Mardin, topraklarında ağırladığı tüm uygarlıkların izleri ve ruhuyla ve sokaklarındaki mis gibi baharat kokusuyla asla aklınızdan çıkmayacak bir şehir. Bu sebeple de sadece bayramda gidilecek yerler listesinin değil tüm seyahat listelerinin en güzel seçeneklerinden birisi olabilir.

  • Mardin Havaalanı çok merkezi bir konumda. Şehir merkezine servis ya da minibüsle ulaşabilirsiniz. Dar sokakların, merdivenlerin bol olduğu Mardin’de araç kiralamanızı tavsiye etmeyiz. Şehri kıyı köşe dolaşarak, tırmanarak keşfetmek çok daha keyifli olacak. Ancak Mardin’in dışında kalan antik kentler ve köyleri de plana dahil edecekseniz araca ihtiyacınız olabilir.
  • Kendinizi tam olarak buraya ait gibi hissetmek için tarihi dokusu korunmuş yapılarda konaklamanızı tavsiye ederiz. Artuklu Kervansaray, Kasr-ı Nehroz, Mardius ve Zinciriye ilk akla gelenler.
  • Yemek için ise Cercis Murat Konağı, Leyli Muse, Daboo, Antik Sur ve Seyr-i Merdin’i sayabiliriz. Bölgenin yöresel et yemekleri, kebapları ve pilavları nerede denerseniz deneyin çok lezzetli. Ayrıca şehrin tadına tat katmak için Marangozlar Kahvesi’nde eşsiz Mezopotamya manzarasına karşı mutlaka bir kahve için, herhangi bir fırından Mardin çöreği alıp yürürken atıştırın.
  • Mardin’in gezilecek yerleri de en az yemekleri kadar muhteşem. Kasımiye Medresesi, Mardin Müzesi, Mardin Ulu Camii, Eski Mardin sokakları, Zinciriye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Kırklar Kilisesi, biraz şehir dışında kalan muazzam Dara Antik Kenti görmenizi tavsiye ettiğimiz Mardin güzelliklerinden.
  • Şehirden ayrılmadan önce baharat, el yapımı sabun, buraya özgü işçilikle yapılmış gümüş takı ve Mardin’e has çöreklerden almayı unutmayın.

Foça

Eski bir liman kasabası olan Foça, eski evlerle dolu dar sokakları, gün batımı manzarası ve sahilindeki rengarenk sandallarla zihnimizdeki güzel bir tatil hayalinin somutlaşmış hali gibi sanki.

  • Foça İzmir’e yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta. İzmir üzerinden gelecek olanlar için tren ve otobüs seçenekleriyle ulaşım mümkün.
  • Bu minik kasabada çok gelişkin bir otel popülasyonu yok. 1887 Hotel, Griffon, La Petra ve Midilli Konak’a göz atabilirsiniz. Bu arada, Foça, Eski Foça ve Yeni Foça şeklinde iki kısımdan oluşuyor ve birbirine uzaklıkları 20km. Gezilecek yerler çoğunlukla Eski Foça’da. Zaten sahil kasabası dokusu da burada daha fazla hissediliyor. Konaklama yeri seçerken bu detay aklınızda bulunsun.
  • Eski Foça Limanı, taş evlerle dolu sokaklar, Beş Kapılar Kalesi, Athena Tapınağı, Yeldeğirmenleri, Pers Anıt Mezarı, Kybele Tapınağı ve Şeytan Hamamı, Foça’da gezilecek yerler listenizde olsun. Ayrıca Foça yakınındaki Kozbeyli Köyü’nü de buralara gelmişken ziyaret edebilirsiniz. Foça’ya 15 km mesafede bulunuyor ve köy meydanındaki Şakir’in Yeri oldukça meşhur.
  • Leziz Ege mutfağı mezeleri ve deniz mahsulüne doyacağınız restoran önerilerimiz ise Kavala Şarap Evi, Fokai ve Sahil Balık. Kavala’yı -mevsime göre- güzel bir gün batımı izleme noktası olarak da kaydedebilirsiniz. Bir de bölgeye özgü yoğurtlu gopes balığını tatmadan dönmeyin.
  • Bu tatlı kasabada başka neler yapılır derseniz de Foça Adalar ve Homeros Destanı’nda da adı geçen Siren Kayalıklarına tekne turu, Frigya Tepesi’nden enfes Foça manzarasını izlemek ve her pazar kurulan Yeryüzü Pazarı’nda tarlasından satış yapan üreticiden alışveriş yapmak gibi önerilerimiz olabilir.

Assos

filgezi bayram rehberi
Assos – Smintheion Antik Kenti Heykelleri

Çanakkale sınırları içinde bulunan antik liman kenti Assos, hem tarihi dokusuyla hem de sakinliğiyle bölgenin incisi diyebileceğimiz bir belde. Keyifli masalar kurmak, nefis koyları keşfetmek, temiz hava almak ve tarihle iç içe olmak için harika bir gezi noktası seçimi.

  • Balıkesir ve İzmir Havaalanlarından ulaşım her ne kadar kolay olsa da Assos içinde arabayla seyahat etmenizi öneriyoruz. Çünkü burası Küçükkuyu, Adatepe, Asya’nın en batı ucu Babakale ve Yeşilyurt gibi yerleşimlere oldukça yakın. Bu bölgeye gitmişken çevre köyleri de ziyaret edip harika bir Kuzey Ege rotası yapmanızı tavsiye ederiz. Babakale yolunun biraz virajlı olduğunu ekleyelim. Ayrıca yol üzerinde Apollon Smintheion Antik Kentini ziyaret etmeyi unutmayın. Bu bağlantıyı konumunu bulmak için kullanabilirsiniz.
  • Assos’ta Behram Otel, 3 Oda ve Assos Alarga konaklama için inceleyebileceğiniz yerler.
  • Assos Kalesi, Assos Antik Limanı, Stoa kalıntıları, Hüdavendigar Köprüsü, Athena Tapınağı, Behramkale (Assos) Köyü’nün eski sokakları, evleri ve Kadırga Koyu mutlaka ziyaret edin dediklerimiz.
  • Assos Panorama Restoran, Yahya’nın Yeri, Uzun Ev, Yıldız Balık Restoran, Ayvacık Sappho Rum Meyhanesi ve kahve için Ayvacık sınırlarında bulunan Avlu 124 bölgedeki lezzet duraklarından. Ayrıca Mutlaka Görülmesi Gereken En Güzel Ege Köyleri yazımız da bu bölgede keşfedebileceğiniz diğer güzellikler için size yardımcı olabilir.

Bayram tatilinde yurt içinde gidilebilecek en güzel 10 yeri bu rehberde sizin için bir araya getirdik. Tercihiniz neresi olursa olsun huzurlu, sağlıklı ve keşif dolu bir bayram tatili geçirmenizi diliyoruz.

Yeni rehberlerde, yeni keşiflerle buluşmak üzere.

More from Farah Samuray

Bremen Gezi Rehberi – Bremen’de Gezilecek Yerler

Yıllar yıllar önce Grimm Kardeşler bir masal yazmış. Sahiplerinin kendilerine pek de...
Read More

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir